Εργαστήριο Πληροφορικής και Ρομποτικής στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία

OurDigiSpace

https://ourdigispace.meb.gov.tr/

 

Ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων δυσπρόσιτων ενηλίκων για καλύτερες ευκαιρίες ζωής!

 

Ομάδα-στόχος:

 

Μετανάστες, ενήλικες χαμηλής ειδίκευσης ή χαμηλών προσόντων με έλλειψη κινήτρων ή ικανότητας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι άνεργοι, αμόρφωτοι ή αποφοίτους βασικής εκπαίδευσης ή εκείνοι σε στοιχειώδη επαγγέλματα.

 

Στόχοι:

 

1. Ο κύριος στόχος αυτού του έργου είναι να παρέχει σε δυσπρόσιτους ενήλικες ευέλικτες ευκαιρίες μάθησης μέσω αλληλεπιδράσεων πρόσωπο με πρόσωπο και μιας διαδραστικής πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης και μιας εφαρμογής για κινητά εξοπλισμένη με στρατηγικές παιχνιδιών για την προώθηση ψηφιακών δεξιοτήτων.

2.Το έργο θα συγκεντρώσει επίσης μικρές ομάδες αυτών των ενηλίκων σε εκδηλώσεις και θα τους δείξει πώς να μεταφέρουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες σε πραγματικές καταστάσεις και πώς να χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να βελτιώσουν τη ζωή τους.

3. Παρέχετε στους ενήλικες δεξιότητες του 21ου αιώνα και ενθαρρύνετέ τους να αναλάβουν δράση και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται την κατάστασή τους ως ένα σοβαρό παιχνίδι στο οποίο πρέπει να παίξουν για να κερδίσουν.

4. Ενθαρρύνετέ τους να δουν ότι είναι «ικανοί να αλλάξουν την κατάστασή τους» χρησιμοποιώντας πιο αποτελεσματικά τις ψηφιακές τους δεξιότητες και τις στρατηγικές παιχνιδιών στην κοινωνία.

5. Δημιουργήστε τις ικανότητες των εκπαιδευτών ενηλίκων μέσω εκπαιδεύσεων σχετικά με τις στρατηγικές παιχνιδιοποίησης για την ενίσχυση των δυσπρόσιτων ψηφιακών δεξιοτήτων των ενηλίκων και την ενσωμάτωση αυτών των στρατηγικών σε πραγματικές καταστάσεις.

Εταίροι: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Τουρκία, PANEVEZIO RAJONO SVIETIMO CENTRAS, Λιθουανία, APEC EGITIM DANISMANLIK LTD., Τουρκία, KERIGMA- INSTITUTO DE INOVACAO E DESENVOLVIMENTOGO,Turkia